COVID-19: Reactie TerraCycle® België

Information importante pour les collecteurs TerraCycle®

Laatst bijgewerkt op: 18 januari 2021

Informatie voor beheerders van publieke inzamellocaties en particuliere inzamelaars die afval naar TerraCycle® versturen 

Vanaf vandaag vervoert UPS uw pakketten zoals gewoonlijk, en wij blijven ze ontvangen en inchecken in ons magazijn. Omdat we de richtlijnen van de overheid willen naleven, vragen we u de huidige maatregelen in uw buurt of regio te volgen, vooral wanneer u uw afval bij een plaatselijk UPS-inleverpunt wilt inleveren.

Aanvullende informatie uitsluitend voor beheerders van publieke inzamellocaties:

Als, net als vele andere, uw publieke inzamellocatie momenteel open is, raden we u aan om simpelweg bijkomende gezondheidsmaatregelen te nemen:

  • Gebruik beschermende kledij zoals handschoenen bij het hanteren van afval en raak uw gezicht niet aan.
  • Nadat u uw verzameldozen heeft geleegd, laat u het afval indien mogelijk 72 uur opzij staan voordat u het sorteert of verpakt voor verzending. 
  • Zorg er voor dat u, na het hanteren van afval, uw handen altijd gedurende 20 seconden wast.

Als u de inzameling op uw publieke inzamellocatie wilt of moet onderbreken, laat dit dan aan uw gemeenschap weten en stuur een e-mail naar TerraCycle® via klantenservice@terracycle.be. Wij kunnen uw locatie tijdelijk van de betreffende kaart(en) verwijderen en kunnen uw locatie er weer op zetten wanneer u daarom vraagt.

Informatie voor wie publieke inzamellocaties bezoekt

De meeste publieke inzamellocaties blijven open, maar we willen u vragen om enkel langs te gaan als dit niet ingaat tegen de maatregelen van de overheid. Bekijk de interactieve kaart op de relevante programmapagina('s) om te zien welke locaties open zijn. Als er geen locaties bij u in de buurt te vinden zijn of als u door de huidige maatregelen niet kunt langsgaan, houd dan thuis uw afval bij totdat er nieuwe/opnieuw publieke inzamellocaties open zijn of de beperkingen zijn opgeheven.  

Als u een publieke inzamellocatie in uw buurt kunt bezoeken, neem dan waar mogelijk contact op met de beheerder van deze locatie voordat u ernaartoe gaat om te bevestigen dat ze wel degelijk nog steeds afval accepteren. 

U kunt er zeker van zijn dat de meeste actieve publieke inzamellocaties veiligheidsmaatregelen nemen om zichzelf en hun gemeenschap te beschermen. 

Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

 E-mail: klantenservice@terracycle.be

Bedankt voor uw medewerking. Het TerraCycle® -team wenst u, uw familie en uw gemeenschap het beste voor dit nieuwe jaar en kijkt ernaar uit uw afval te ontvangen en te recycleren.