Dette nettstedet bruker informasjonskapsler som er nødvendige for å tilby en god brukeropplevelse. Vi bruker også informasjonskapsler for å analysere trafikk og ytelse på nettstedet. Gå videre dersom du godtar bruksvilkårene, eller les om personvern og hvordan du administrerer informasjonskapsler.

Oversikt

Disse personvernvilkårene beskriver hvordan vi innhenter, bruker, videreformidler og ellers behandler personopplysninger i forbindelse med våre tjenester, fra personer som besøker og/eller benytter seg av nettstedet vårt («nettstedet»), eller bruker våre produkter eller tjenester. Vilkårene forklarer også enkeltpersoners rettigheter og mulige valg med hensyn til personopplysninger.

I disse personvernvilkårene kaller vi personlig informasjon for «personopplysninger», et begrep som tilsvarer «personopplysninger» i henhold til artikkel 4 i forskrift (EU) 2016/679 (personvernforordningen), dvs. informasjon om en identifisert eller identifiserbar privatperson, som reguleres av europeisk personvernlovgivning.

TerraCycle respekterer personvernet for privatpersoner og forplikter seg til å beskytte personopplysningene som vi har om deg.

 

Hvem er vi

TerraCycle har hovedkontor i USA, og samarbeider med individuelle forbrukere, store selskaper innen forbruksvarer, detaljhandel, og tilvirkningsindustri, offentlige etater og små bedrifter i 20 forskjellige land. TerraCycle tilbyr resirkuleringsløsninger for materialer som tradisjonelt er vanskelige å resirkulere, herunder snackposer, kaffekapsler, skriverrekvisita og plastforpakninger som brukes før en vare når forbrukeren («tjenestene›).

 

TerraCycle UK Ltd. («TerraCycle», «selskapet», «vi» eller «oss»)

Forretningsadresse:

c/o Arntzen de Besche

PO Box 2734 Solli

0204 Oslo

Norway

 

Mer informasjon om TerraCycle, resirkuleringsløsningene vil tilbyr, og våre globale datterselskaper finner du her.

 

Hvilke personopplysninger innhenter vi?

 

2.1 Personlig informasjon som du gir oss

 

TerraCycle innhenter personopplysninger som du kan oppgi gjennom tjenestene eller kommunisere til oss på andre måter, herunder:

·                Kontoinformasjon: Vi innhenter informasjon fra deg, for eksempel fornavn, etternavn, fraktadresse, e-postadresse og telefon, når du registrerer en konto («konto») på nettstedet;

·                Rekrutteringsinformasjon: For eksempel informasjon som du oppgir når du søker om en jobb direkte eller gjennom en tredjepartsleverandør;

·                Transaksjonsinformasjon: For eksempel opplysninger om abonnementene dine, produktene du velger, forsendelser og frakt- og faktureringsdetaljer;

·                Tilbakemelding og korrespondanse: For eksempel informasjon du oppgir når du kontakter oss, svarer på undersøkelser, registrerer deg for et gratis resirkuleringsprogram, deltar i markedsundersøkelser, konkurranser eller lotterier, rapporter et problem, får kundestøtte, registrer deg for kommunikasjon eller på annen måte kommuniserer med oss;

·                Bruksinformasjon: For eksempel informasjon om hvordan du bruker tjenestene og kommuniserer med oss;

·                Markedsføringsinformasjon: For eksempel dine preferanser for å motta markedsføringskommunikasjon og opplysninger om hvordan du bruker det;

·                Veldedighetsopplysninger: For eksempel innhenting av veldedighetsinformasjon for å innløse TerraCycle-poengene dine og foreta utbetalinger til mottakerne av bidragene som poenginnehaveren har donert.

·                Demografisk informasjon som alder, kjønn og organisasjonstilhørighet.

Den spesifikke typen brukeropplysninger som innhentes avhenger av tjenestene som brukes. 

 

2.2 Informasjon som automatisk samles inn (informasjonskapsler)

 

Når du besøker nettstedet vårt eller bruker tjenestene våre, kan vi automatisk innhente visse opplysninger om dataenheten, som kan betraktes som personopplysninger. Herunder informasjon om nettleseren, IP-adresse, tidssone og hvilke informasjonskapsler som er installert på enheten din. Når du navigerer rundt på nettstedet, samler vi dertil inn opplysninger om de enkelte nettsidene eller produktene du ser på, hvilke nettsteder eller søkeord som henviste deg til nettstedet, og informasjon om hvordan du bruker nettstedet.

 

Vi samler personopplysninger ved bruk av følgende teknologier:

Vi kan samle inn personopplysninger ved bruk av «informasjonskapsler». Informasjonskapsler er små datafiler som lagres på harddisken på datamaskinen eller mobilenheten under et besøk på et nettsted. Vi kan bruke både øktkapsler (som utløper når du lukker nettleseren) og varige informasjonskapsler (som forblir på datamaskinen eller mobilenheten til du sletter dem) for å gi deg en mer personlig og interaktiv brukeropplevelse på nettstedet vårt.

 

Vi bruker to hovedkategorier av informasjonskapsler: (1) førstepartskapsler, som sendes direkte av oss til datamaskinen eller mobilenheten, og som vi bruker til å gjenkjenne datamaskinen eller mobilenheten når den besøker nettstedet vårt igjen; og (2) tredjepartskapsler, som betjenes av tjenesteleverandører på nettstedet vårt, og kan brukes av slike tjenesteleverandører til å gjenkjenne datamaskinen eller mobilenheten når den besøker andre nettsteder.

 

Disse informasjonskapslene bruker vi

Nettstedet vår bruker følgende typer informasjonskapsler for følgende formål:

 

Viktige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er avgjørende for å gi deg tjenestene som tilbys via nettstedet vårt og for å gjøre det mulig for deg å bruke noen av de tilhørende funksjonene. Uten disse informasjonskapslene kan vi ikke levere de tjenestene du har bedt om, og vi bruker disse informasjonskapslene kun for å gi deg de forespurte tjenestene.

 

Funksjonalitetskapsler

Disse informasjonskapslene gjør at nettstedet vårt kan huske valgene du gjør når du bruker det. Formålet med disse informasjonskapslene er å gi deg en mer personlig brukeropplevelse og for å unngå at du må velge preferanser hver gang du besøker nettstedet vårt.

 

Analyse- og ytelseskapsler

Disse informasjonskapslene brukes til å innhente informasjon om trafikk til nettstedet vårt og hvordan brukerne bruker nettstedet vårt. Informasjonen som innhentes kan vise antall besøkende på nettstedet vårt, nettstedene som henviste dem til nettstedet vårt, sidene de besøkte på nettstedet vårt, hvilken tid på dagen de besøkte nettstedet vårt, om de har besøkt nettstedet vårt før og andre lignende opplysninger. Vi bruker denne informasjonen til å effektivisere nettstedet, for å samle bred demografisk informasjon, overvåke aktivitetsnivået på nettstedet og forbedre det.

Vi bruker Google Analytics til dette formålet. Google Analytics bruker sine egne informasjonskapsler. Du kan lese mer informasjon om Google Analytics-informasjonskapsler her og om hvordan Google beskytter opplysningene om deg her. Du kan forhindre bruken av Google Analytics i forbindelse med at du bruker nettstedet vårt, ved å laste ned og installere nettleserutvidelsen som foreligger her.

 

Sosiale mediekapsler

Disse informasjonskapslene brukes når du deler informasjon ved hjelp av en delingsknapp for sosiale medier eller «liker»-knappen på nettstedet vårt, eller bruker innholdet vårt på eller via en nettside for sosiale medier, som Facebook eller Twitter. Det aktuelle sosiale mediet registrerer at du har gjort dette.

Innhenting av slike personopplysninger gjør at vi bedre kan forstå de besøkende som kommer til nettstedet vårt eller bruker tjenestene våre, hvor de kommer fra, og hvilket innhold og hva slags funksjonalitet som de har interesse for.

Vi bruker slike personopplysninger for våre interne analyseformål og for å forbedre kvaliteten på nettstedet og/eller tjenestene våre, og hvor relevante de er for besøkende og brukere.

 

Fjerne informasjonskapsler

Du kan vanligvis fjerne eller avvise informasjonskapsler via nettleserinnstillingene. For å gjøre dette, følg instruksjonene som nettleseren oppgir (finnes vanligvis under fanene «innstillinger», «hjelp», «verktøy» eller «rediger»). Mange nettlesere er innstilt til å godta informasjonskapsler frem til du endrer innstillingene.

Ytterligere informasjon om informasjonskapsler, inkludert hvordan du ser hvilke informasjonskapsler som er lagret på datamaskinen eller mobilenheten, og hvordan du styrer og sletter dem, gå til www.allaboutcookies.org.

 

Hvis du ikke godtar våre informasjonskapsler, kan det hende du opplever redusert funksjonalitet under besøket på nettstedet vårt. For eksempel kan vi kanskje ikke gjenkjenne datamaskinen eller mobilenheten, og du må kanskje logge på hver gang du besøker nettstedet.

 

2.3 Personlig informasjon som en tredjepart formidler til oss

Vi kan få tilgang til eller motta personopplysninger om deg fra en tredjepart, for eksempel opplysninger som deles under begivenheter som organiseres av TerraCyle eller en tredjepart. Dette kan inneholde en liste over deltakere, bilder og videoopptak.

2.4 Personlig informasjon der vi er behandlingsansvarlig

Vi behandler også personopplysninger på vegne av våre kunder, i sammenheng med å støtte våre produkter og tjenester. Når en kunde abonnerer på våre tjenester (enten med et brukergrensesnitt som TerraCycle har utviklet eller et proprietært grensesnitt), vil de være ansvarlige for hvilke opplysninger som samles inn og lagres på systemene.

Du må lese personvernvilkårene til våre kunder for å finne ut mer om hvordan de håndterer slike opplysninger.

 

2.5 barn

Tjenestene våre er ikke rettet mot barn under 16 år. Hvis foreldre eller foresatte oppdager at vedkommendes barn har gitt oss personopplysninger uten deres samtykke, bør vedkommende kontakte oss. Hvis vi blir fortalt at vi har innhentet personopplysninger fra et barn under 16 år, vil vi slette slike opplysninger fra våre datafiler så snart det er praktisk mulig.

 

2.6 Sensitive personopplysninger

Vi ber deg om at du ikke sender oss og ikke formidler noen sensitive personopplysninger (f.eks. personnummer, informasjon om rasemessig eller etnisk opprinnelse, politiske meninger, religion eller annen tro, helse, biometri eller genetiske egenskaper, kriminell bakgrunn eller foreningstilhørighet) på eller gjennom nettstedet eller på annen måte til oss.

Hvis du sender eller formidler sensitive personopplysninger til oss når du bruker nettstedet, må du samtykke til vår behandling og bruk av slike sensitive personopplysninger i samsvar med disse personvernvilkårene. Hvis du ikke samtykker til at vi behandler og bruker slike sensitive personopplysninger, må du ikke sende inn sensitive personopplysninger via nettstedet vårt.

 

Hvorfor bruker vi personopplysninger?

 

For å levere tjenestene våre

Hvis du har en konto eller bruker tjenestene våre, kan vi bruke dine personopplysninger til å:

·                drive, vedlikeholde, administrere og forbedre tjenestene

·                styre og kommunisere med deg angående kontoen din, hvis du har en, herunder ved å sende deg servicemeldinger, tekniske meldinger, oppdateringer, sikkerhetsvarsler og støtte- og administrasjonsbeskjeder;

·                behandle og administrere abonnementer som du kjøper via tjenestene, inkludert å spore og styre forsendelser;

·                bedre forstå dine behov og interesser, og personlig tilpasse tjenestene;

·                gi støtte og vedlikehold for tjenestene;

·                kommunisere med deg angående en jobb som du kanskje har søkt på og

·                svare på tjenesterelaterte forespørsler, spørsmål og tilbakemeldinger fra deg.

 

For å kommunisere med deg

Hvis du ber om informasjon fra oss, registrerer en konto, eller deltar i våre undersøkelser, kampanjer eller arrangementer, kan vi sende deg bedriftsrelatert markedsføringskommunikasjon som er juridisk tillatt.

Som standard får du ikke markedsføringskommunikasjon. Hvis vi ønsker å sende deg markedsføringskommunikasjon, må du først vise tydelig interesse ved å «samtykke til» kommunikasjon. Dette kan gjøres på følgende måte:

·                Når du har registrert en konto eller registrerer deg for å motta e-posttilbud, har du mulighet til å krysse av i en boks for å registrere deg for å motta oppdateringer og viktig informasjon om TerraCycle-programmer og relaterte kampanjer. Du kan når som helst melde deg av.

 

For forskning og utvikling

Vi bruker personopplysninger som automatisk samles for å analysere trender, styre tjenestene, analysere brukernes navigasjon rundt nettstedet, samle demografisk informasjon om brukerbasen som helhet, forbedre tjenestene og utvikle nye produkter og tjenester.

 

For å overholde loven

Vi bruker personopplysninger om deg som vi mener er nødvendige eller hensiktsmessige for å overholde gjeldende lover, juridiske forespørsler og rettsprosesser, for eksempel å svare på rettskjennelser eller forespørsler fra myndighetene.

 

Samtykke fra deg

Vi vil be om ditt samtykke til å bruke personopplysninger om deg der loven krever det, for eksempel hvor vi bruker visse informasjonskapsler eller lignende teknologier eller ønsker å sende deg bestemte markedsføringsmeldinger. Hvis vi ber om samtykke til å bruke personopplysninger om deg, har du rett til å trekke tilbake samtykket ditt til enhver tid på den måten som ble angitt da vi ba om samtykket eller ved å kontakte oss. Du kan bruke kontaktinformasjonen nedenfor.

 

For å opprette anonymisert informasjon

Vi kan opprette anonymisert informasjon basert på personopplysninger om deg og andre personer som vi har innhentet opplysninger om. Vi utarbeider anonymisert informasjon basert på personopplysninger ved å ekskludere opplysninger som gjør at personene er personlig identifiserbare, og bruker den anonyme informasjonen for lovlige forretningsformål.

 

For samsvar, svindelforebygging og sikkerhet

Vi bruker personopplysninger om deg som vi mener er nødvendige eller hensiktsmessige for å (a) håndheve vilkårene som styrer tjenesten; (b) beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller deg eller andre og (c) beskytte, undersøke og forhindre bedragersk, fiendtlig, uautorisert, uetisk eller ulovlig aktivitet.

 

For nye formål

Vi kan bruke personopplysninger om deg av grunner som ikke er beskrevet i disse personvernvilkårene, hvis loven tillater det, og formålet er kompatibelt med formålet som vi har innhentet opplysningene for. Hvis vi trenger å bruke personopplysninger om deg til et ikke-relatert formål, vil vi varsle deg og forklare det gjeldende rettsgrunnlaget.

 

Endringer i personopplysninger

Det er viktig at personopplysningene som vi har om deg, er nøyaktige og oppdaterte. Gi oss beskjed hvis personopplysningene endres i løpet av forretningsforholdet med oss, ved å oppdatere kontoen din eller kontakte kundeservice på ([email protected]).

 

Juridisk behandlingsgrunnlag

Vi bruker bare personopplysninger om deg i samsvar med lovgivning. Vi må informere deg om det juridiske grunnlaget for behandlingen av personopplysninger, som er beskrevet nedenfor.  

 

Avtale

Behandling er nødvendig for å utføre en avtale som omhandler at vi skal levere tjenester, eller for å utføre tiltak som du ber om før du registrerer deg for tjenestene.

 

Næringsformål

Behandling er nødvendig for næringsformål (eller tredjeparts interesser og dine interesser, dersom grunnleggende rettigheter ikke overstyrer slike interesser). Våre næringsformål inkluderer: 

· Kunderelasjoner

· Leverandørstyring

· Produktutvikling

· Driftsledelse

· Juridiske forpliktelser, herunder overholdelse av regler for bekjempelse av hvitvasking

 

Vi sørger for at vi vurderer og innskrenker eventuell innvirkning på deg (både positiv og negativ) og dine rettigheter, før vi behandler personopplysninger for våre næringsformål. Vi bruker ikke personopplysninger til aktiviteter der våre interesser overstyres av en innvirkningen på deg (med mindre vi har ditt samtykke eller det er juridisk påkrevd).

 

Juridiske forpliktelser

Behandling er nødvendig for å overholde lovbestemte eller lovpålagte plikter.

 

Samtykke

Du kan ha gitt samtykke til behandling av personopplysninger om deg for et formål, for eksempel direktemarkedsføring og registrering av gratis resirkuleringsprogrammer. Når grunnlaget vår er samtykke fra deg, har du rett til å trekke det tilbake når som helst, på den måten som er angitt i tjenesten eller ved å kontakte oss.

 

Videreformidling av personopplysninger

5.1 Tilknyttede selskaper

Vi kan videreformidle personopplysninger til våre datterselskaper og bedriftsforetak for formål som samsvarer med disse personvernvilkårene.

 

5.2 Merkevarepartnere

Vi kan dele opplysningene med våre merkevarepartnere når du registrerer deg for et gratis resirkuleringsprogram, hvis de må kontakte deg for å fullføre registreringsprosessen. Vi kan også dele opplysninger om deg med merkevarepartnere hvis du har vunnet en konkurranse som er sponset av merkevarepartneren, og de må sende premiene direkte til deltakerne. Vi vil alltid varsle deg når de aktuelle opplysningene er innhentet for dette formålet.

 

 

 

5.3 Tjenesteleverandører

 

IT-tjenester

Vi kan benytte tredjepartsfirmaer og enkeltpersoner til å administrere og tilby tjenestene på våre vegne (for eksempel kundeservice, hosting og lagring, analyse, e-postlevering, markedsføring/annonsering og databaseadministrasjonstjenester) eller for å følge opp henvendelser fra deg. For eksempel bruker vi Shopify til å drive nettbutikken vår – du kan lese mer om hvordan Shopify bruker personopplysninger her. Vi bruker Google Analytics til å bidra til å forstå hvordan kundene våre bruker nettstedet – du kan lese mer om hvordan Google bruker personopplysninger her. Du kan også velge bort Google Analytics  her.  Vi bruker Amazon Web Services (AWS) for hosting av våre nettsteder. Personopplysningene som er skissert i avsnitt 2.1 og som  TerraCycle henter inn for bruk i våre tjenester, lagres i databasetjenester fra AWS, som krypteres og kontinuerlig sikkerhetskopieres.

Disse tredjepartene kan kun bruke personopplysninger som beskrevet av selskapet og på en måte som er i overensstemmelse med disse personvernvilkårene. Det er ikke tillatt at de bruker eller videreformidler personopplysninger om deg til andre formål. Du finner mer informasjon om AWSs sikkerhetspraksis  her.

Vi bruker også personopplysninger til å gi deg målrettede annonser eller markedsføringskommunikasjon som du har gitt samtykke til. Finn ut mer om hvordan målrettet annonsering fungerer på nettverksannonseringsinitiativets («NAI») informasjonsside her.

Andre tjenester

Vi kan benytte tjenestene til tredjepartstjenesteleverandører, som kan ha tilgang til opplysninger fra kunder som foretar kjøp eller prøveforespørsler. Denne informasjonen kreves for å klargjøre ordren for frakt.

Vi benytter en rekke tredjepartsleverandører som har tilgang til opplysningene om kunder som foretar kjøp eller prøveforespørsler. Slik informasjonen er nødvendig for å levere varene som bestilles.

Vi kan også benytte tjenestene til registrerte spedisjonsselskaper, som har tilgang til opplysningene om kunder som er registrert på en eller flere av våre gjenvinningstjenester. Denne informasjonen er nødvendig for hente gjenstandene.

 

 

5.4 Profesjonelle rådgivere

Vi kan videreformidle personopplysninger om deg til profesjonelle rådgivere, som advokater, bankansatte, revisorer og forsikringsselskaper, der det er nødvendig for de profesjonelle tjenestene de utfører for oss.

 

5.5 Overholdelse av lover og rettshåndhevelse; Beskyttelse og sikkerhet

Selskapet kan utlevere personopplysninger om deg til offentlige etater eller politimyndigheter eller ikke-offentlige parter dersom loven krever det, og videreformidle og bruke slik informasjon som vi mener er nødvendig eller hensiktsmessig for å (a) overholde gjeldende lover og juridiske forespørsler og rettsprosesser, for eksempel svare på rettskjennelser eller forespørsler fra myndighetene (b) håndheve vilkårene som styrer tjenesten, (c) beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller deg eller andre og (d) beskytte, undersøke og forhindre bedragersk, fiendtlig, uautorisert, uetisk eller ulovlig aktivitet.

 

5.6 Forretningsoverføringer

Selskapet kan selge, overføre eller på annen måte dele noen eller alle dets selskaper eller eiendeler, inkludert personopplysninger, i forbindelse med en forretningsavtale (eller potensiell forretningsavtale) som fusjon, konsolidering, oppkjøp, omorganisering eller salg av eiendeler eller i tilfelle konkurs. I så fall vil vi gjøre en rimelig innsats for å kreve at mottakeren respekterer disse personvernretningslinjene.

 

5.7 Sosiale nettverkstjenester (SNT)

Tjenestene kan gjøre det mulig for deg å legge ut innhold på SNT. Hvis du velger å gjøre dette, vil vi gi personlig informasjon til SNT i samsvar med valgene du har foretatt. Du erkjenner og aksepterer at du er eneansvarlig for bruken av slike nettsteder, og at det er ditt ansvar å gjennomgå bruksvilkårene og personvernvilkårene for den aktuelle nettsiden eller tjenesten. Vi kan ikke være ansvarlig eller ha ansvar for: ( i) tilgjengeligheten eller nøyaktigheten av et slikt nettsted eller en tjeneste; (ii) innholdet, produktene eller tjenestene på eller tilgjengeligheten av slik nettside eller tjeneste; eller (iii) din bruk av slike nettsider eller tjenester.

 

 

 

Overføring av personopplysninger utenfor EØS-området

Vær oppmerksom på at noen TerraCycle-enheter og noen partnere og tjenesteleverandører befinner seg utenfor EØS-området, særlig landene der TerraCycle driver virksomhet. En oversikt over TerraCycles globale virksomhet finner du her.

Når vi overfører dine personopplysninger utenfor EØS, til land som ikke anses av EU-kommisjonen for å ha tilstrekkelig beskyttelse av personopplysninger, vil overføringen være basert på et av følgende tiltak som er anerkjent av EU-kommisjonen og som gir tilstrekkelig beskyttelse av personopplysninger, i samsvar med krav i EUs personvernforordning:

·                landet vi sender personopplysninger til, kan være godkjent av EU-kommisjonen

·                mottakeren kan ha signert en avtale basert på «avtalevilkårsmodellen» som er godkjent av EU-kommisjonen, og forplikter parten til å beskytte personopplysninger, eller

·                dersom mottakeren er lokalisert i USA, kan den være et sertifisert medlem av EU-US Privacy Shield-ordningen.

I øvrige tilfeller kan loven ellers tillate oss å overføre personopplysninger utenfor Europa. I ethvert tilfelle vil imidlertid overføring av personopplysninger kun gjøres i overensstemmelse med gjeldende personvernlovgivning.

 

Dine valg

Få tilgang til, oppdatere, korrigere eller slette personopplysninger om deg

 

Alle firmakontoinnehavere kan gjennomgå, oppdatere, rette eller slette personopplysninger i kontoen ved å logge på kontoen.

Firmakontoinnehavere kan også kontakte oss for å utføre det foregående, eller dersom for ytterligere forespørsler eller spørsmål.

 

Anbefalinger
Hvis du ga oss samtykke til å legge ut anbefalinger fra deg på våre sider, men ønsker å oppdatere eller slette dem, vennligst kontakt oss.

 

Hvis du velger å ikke dele personopplysninger

Dersom vi er lovpålagt å samle inn personopplysninger, eller hvis vi trenger personopplysninger om deg for å kunne levere tjenestene til deg, og du ikke oppgir personopplysninger når du blir bedt om det (eller du senere ber om å slette dem), kan vi kanskje ikke kunne levere tjenestene og må kanskje lukke kontoen din. Vi vil fortelle deg hvilke personopplysninger du må oppgi for å motta tjenestene ved å angi det etter behov i tjenestene eller gjennom andre hensiktsmessige metoder. På samme måte kan du bli pålagt å oppgi visse personopplysninger hvis du vil delta i en konkurranse, delta i en undersøkelse, eller hvis du kontakter kundeservice ([email protected]) vedrørende en forespørsel eller klage. Vi vil informere deg når personopplysninger er påkrevd.

 

Sikkerhet

Vi har iverksatt en rekke organisatoriske, tekniske og fysiske tiltak som er utformet for å beskytte personopplysningene vi innheter, både under overføring og etter mottak. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til:

·                Tvinge API-er (REST og Pub/Sub) til å drive over krypterte porter (HTTPS og TLS).

·                Datakryptering mellom tjenestene i de skybaserte systemene som brukes av TerraCycle.

·                Filkryptering over filservere.

·                Sterkt begrenset tilgang til produksjonsmiljøer.

 

Imidlertid er ingen sikkerhetstiltak 100 % sikre, og vi kan ikke garantere at personopplysningene om deg er sikre. Vi vil overholde gjeldende lover og forskrifter som krever at vi informerer deg dersom personopplysningene blir risikoutsatt som følge av brudd på våre sikkerhetsforanstaltninger.

 

Annen viktig personverninformasjon

Tredjepartsnettsteder og -tjenester

Tjenestene kan inneholde koblinger til andre nettsteder og tjenester. Disse koblingene er ikke en anbefaling, autorisasjon eller indikasjon på at vi er tilknyttet den tredjeparten. Vi utøver ikke kontroll over tredjepartsnettsteder eller -tjenester, og er ikke ansvarlige for deres handlinger. Andre nettsteder og tjenester følger egne regler om bruk eller formidling av personopplysningene som du sender til dem. Vi oppfordrer deg til å lese personvernvilkårene for de andre nettstedene du besøker og tjenestene som du bruker.

 

Brukeropprettet innhold

Vi kan muliggjøre på våre nettsteder, eller koble til, bruk av funksjoner som lar deg legge ut informasjon på nettet (f.eks. forum, i chatområder, ved filopplasting, gjennom begivenheter osv.). Vær oppmerksom på at når du frivillig formidler personopplysninger på nettet, blir informasjonen offentlig og kan samles inn og brukes av andre. Vi har ingen kontroll over, og tar ikke ansvar for, bruk, lagring eller formidling av slike offentliggjorte personopplysninger. Ved å legge ut personopplysninger elektronisk i offentlige fora, kan du motta uønskede meldinger fra andre parter.

 

Informasjonslagring

Vi lagrer ikke personopplysningene lenger enn det som er lovlig tillatt og nødvendig for de tilhørende behandlingsformålene. Lagringsperioden avhenger av typen personopplysninger, formål og gjeldende lov, og varierer derfor per bruk.

Vanligvis lagrer vi personopplysninger så lenge du bruker tjenestene våre, eller så lenge det tjener andre formål, og deretter ikke lenger enn det som kreves eller tillates etter loven. 

Vi sletter personopplysninger etter ovennevnte lagringsperiode, eller når du ber oss om å slette personopplysningene om deg, hvis det er aktuelt.

 

Dine rettigheter

 

Rett til å bli informert. Du har rett til å bli informert. Vi informerer deg om årsaken til behandling av opplysninger, når vi først kontakter deg.

Rett til tilgang. Du har rett til å få bekreftelse fra oss om hvorvidt personopplysninger om deg behandles, og i så fall har du rett til å be om og få tilgang til de personopplysningene.

Rett til å trekke tilbake samtykke. Når vi har bedt om samtykke til å behandle opplysninger om deg, kan du når som helst trekke tilbake samtykket ved å kontakte oss, ved bruk av informasjonen nedenfor. Hvis du ikke lenger ønsker å motta markedsføringsmeldinger fra oss, kan du også melde deg av ved å bruke koblingen «abonnement» nederst på relaterte e-poster. Tilbakekalling av samtykke kan føre til færre muligheter til å bruke tjenestene våre.  

Rett til utbedring. Du har rett til at vi korrigerer unøyaktige personopplysninger, og du har rett til å gi ytterligere personopplysninger for å fullføre eventuelle ufullstendige personopplysninger.

Rett til å protestere. I visse tilfeller har du rett til å motsette deg behandling av personopplysninger, inkludert opplysninger knyttet til profilering. Du har rett til å motsette deg videre behandling av personopplysninger, forutsatt at slike opplysninger er innhentet for direktemarkedsføring. Vi skal da ikke lenger behandle personopplysninger med mindre vi viser andre overbevisende, legitime grunner for behandling, som tilsidesetter dine interesser, rettigheter og friheter eller for juridisk pålagte krav.

Rett til begrensning av behandling. Du har rett til å be oss om å begrense behandlingen, gjeldende for en viss periode og/eller for bestemte situasjoner, for eksempel for verifisering av nøyaktigheten av personopplysningene etter at du har varslet oss om manglende nøyaktighet, eller for å forhindre at vi sletter personopplysninger når de ikke lenger er nødvendig for det gjeldende formålet, men fortsatt nødvendig for dine juridiske krav eller når behandlingen er ulovlig. Begrensning av behandling kan føre til færre muligheter for å bruke tjenestene våre.  

Rett til dataportabilitet. Du har rett til å bli tilsendt opplysningene om deg i et strukturert format, og du har rett til (å tillate) overføring av slike personopplysninger til en annen behandler.

Rett til å sletting. Du har rett til at personopplysningene som vi behandler om deg slettes fra våre systemer dersom personopplysningene ikke lenger er nødvendige for de tilknyttede formålene, hvis vi har behandlet personopplysninger ulovlig eller hvis du protesterer mot behandling for direktemarkedsføring. Videre har du rett til sletting hvis du trekker tilbake samtykke eller protesterer mot behandlingen vår som nevnt ovenfor, med mindre vi har en legitim grunn til ikke å slette opplysningene. Vi kan være forhindret fra å umiddelbart slette alle resterende kopier fra våre servere og sikkerhetskopisystemer etter at de aktive opplysningene er slettet. Slike kopier skal slettes så snart som mulig.

Rett til å ikke være underlagt automatisert individuell beslutningsprosess. Du har rett til ikke å bli underlagt en beslutning basert utelukkende på automatisert behandling.

Rett til å klage. 

Vi håper at vi kan besvare alle spørsmål du måtte ha om hvordan vi behandler opplysninger om deg. Hvis du sitter med problemstillinger om hvordan vi behandler opplysningene, kan du kontakte oss ved hjelp av informasjonen nedenfor. I tilfelle du har uløste problemstillinger, har du også rett til å kontakte tilsynsmyndighetene lokalt. Vi håper det ikke vil være nødvendig, og vi forsikrer deg om at vi vil gjøre vårt beste for å løse eventuell misnøye du måtte ha. Gå til  http://www.datatilsynet.no å lese mer.

 

Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å utøve en eller flere av dine rettigheter som angitt ovenfor, eller hvis du har et spørsmål eller en klage om disse retningslinjene eller hvordan personopplysningene behandles, kan du kontakte oss på en av følgende måter:

Post:
TerraCycle UK. Sabichi House, 5 Wadsworth Rd. Perivale, Middlesex. United Kingdom. UB6 7JD

e-post: [email protected]

 

Oppdatering av vilkår

Disse personvernvilkårene ble sist oppdatert i februar 2019.