Den här hemsidan använder cookies som är nödvändiga för att ge dig en bra upplevelse av hemsidan. Vi använder dessutom cookies för att analysera trafik och prestanda på hemsidan. Fortsätt surfa om du accepterar hur vi använder cookies, eller ta reda på mer om din sekretess och hur du hanterar dina cookies.

 

Sekretesspolicy

Översikt

Denna Sekretesspolicy beskriver hur vi samlar in, använder, delar och på annat vis behandlar personuppgifter som vi samlar in från våra Tjänster från individer som besöker och/eller använder vår hemsida (“Hemsidan”), våra produkter eller tjänster. Policyn definierar även rättigheterna och valmöjligheterna tillgängliga för individerna gällande deras personuppgifter.

I den här Sekretesspolicyn hänvisar vi till personlig information som "Personuppgifter", en term som är synonym med "personlig data" under paragraf 4 i EU-förordning 2016/679 (Dataskyddsförordningen, eller The General Data Protection Regulation). Termen inbegriper all information relaterad till en identifierad, eller identifierbar, levande person som omfattas av europeisk lagstiftning gällande dataskydd.

TerraCycle respekterar personers integritet och är dedikerade till att skydda de personuppgifter vi har om dig.

Vilka vi är

TerraCycle har sitt huvudkontor i USA och samarbetar med enskilda konsumenter, försäljare av konsumentprodukter, återförsäljare, tillverkare, kommuner, och småföretag i 20 olika länder. På TerraCycle erbjuder vi återvinningslösningar för material som traditionellt sett är svåra att återvinna, såsom förvaringspåsar för godis, kaffekapslar, skrivutrustning och industriella plastemballage (”Tjänsterna”).

TerraCycle Sweden AB
c/o Bird & Bird Advokat HB Andreas
Box 7714
103 95 Stockholm
Sweden

 

Mer information om TerraCycle, våra återvinningslösningar, och våra globala dotterbolag hittar du här.

Personuppgifter vi samlar in

2.1 Personuppgifter du förser oss med

TerraCycle samlar in personuppgifter som du förser oss med via Tjänsterna eller i annan kommunikation med oss, som inkluderar:

  • Kontouppgifter som vi samlar in från dig, såsom ditt förnamn, efternamn, leveransadress, e-postadress, och telefonnummer när du registrerar ett konto (”Kontot”) på Hemsidan ;
  • Rekryteringsuppgifter, som information du uppger när du ansöker om ett jobb direkt eller via tredje part;
  • Transaktionsuppgifter, som information om dina abonnemang, produkterna du väljer, dina leveranser, och faktureringsuppgifter;
  • Feedback och korrespondens, som uppgifter du anger när du kontaktar oss, svar på undersökningar, när du registrerar dig i ett gratis återvinningsprogram, deltar i marknadsundersökningar, lotterier, tävlingar, rapporterar ett problem, får hjälp via kundtjänst, registrerar dig eller på annat sätt kommunicerar med oss;
  • Användningsuppgifter, såsom information om hur du använder Tjänsterna och interagerar med oss;
  • Reklamuppgifter, som dina preferenser gällande marknadsföringsrelaterad kommunikation och information om hur du interagerar med dessa;
  • Välgörenhetsuppgifter, såsom uppgifter om hur du använder dina TerraCycle-poäng för välgörenhet och vem som tar emot utbetalningar utförda av betalningshanterare;
  • Demografisk information, såsom ålder, kön och organisation.

Den specifika typen av personuppgifter som samlas in är olika beroende vilka Tjänster som används.

2.2 Automatiskt insamlad information (Cookies)

När du besöker Hemsidan eller använder våra Tjänster, så samlar vi automatiskt in viss information om din enhet som kan tolkas som personuppgifter, inklusive information om din webbläsare, IP-adress, tidszon, och information om vilka cookies som är installerade på din enhet. I tillägg till detta så insamlas, medan du använder Hemsidan, information om de enskilda webbsidorna eller produkterna du tittar på, vilka webbsidor eller söktermer som hänvisade dig till Hemsidan, och information om hur du interagerar med Hemsidan.

Vi samlar in personuppgifter med följande teknologier:

Vi samlar in personuppgifter med ”cookies”. Cookies är små datafiler som en hemsida lagrar på hårddisken på din dator eller mobila enhet. Vi kan komma att använda både sessionscookies (som försvinner när du stänger webbläsaren) och permanenta cookies (som lagras på din dator eller mobila enhet tills du raderar dem) för att tillhandahålla dig en mer personlig och interaktiv upplevelse av vår Hemsida.

Vi använder oss främst av två olika typers cookies: (1) förstapartscookies, som skickas direkt från oss till din dator eller mobila enhet, som vi använder för att känna igen din dator eller mobila enhet när du besöker Hemsidan igen; och (2) tredjepartscookies, som skickas av tjänsteleverantörer via vår Hemsida, som kan användas av sådana tjänsteleverantörer för att känna igen din dator eller mobila enhet när den besöker andra hemsidor.

Cookies vi använder

Vår hemsida använder följande typer av cookies av syften som anges nedan:

Nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att kunna tillhandahåller dig tjänster som är tillgängliga via vår Hemsida, och de behövs för att du ska kunna använda vissa av Hemsidans funktioner. Utan dessa cookies kan vi inte ge dig tjänsterna du efterfrågar, och vi använder endast dessa cookies för att kunna tillhandahålla våra tjänster.

Funktionella cookies

Dessa cookies låter vår Hemsida komma ihåg valen du tidigare gjort när du använt vår Hemsida. Syftet med dessa cookies är att ge dig en mer personlig upplevelse, och de gör att du inte behöver välja dina preferenser på nytt varje gång du besöker vår Hemsida.

Analytiska cookies och prestandacookies

Dessa cookies används för att samla in information om trafik till vår Hemsida, och hur besökare använder vår Hemsida. Informationen som samlas in kan vara antalet besökare på vår Hemsida, vilken hemsida som dirigerar dem till vår Hemsida, vilka enskilda webbsidor de besöker på vår Hemsida, vilken tid på dygnet de besökte vår Hemsida, om de är återkommande besökare på vår Hemsida, och liknande information. Vi använder den här informationen för att göra vår Hemsida mer effektiv, för att samla in demografisk information, bevaka trafiken på vår Hemsida, och för att förbättra Hemsidan.

För att göra detta använder vi Google Analytics. Google Analytics använder sina egna cookies. Du kan läsa mer om Google Analytics cookies här, och om hur Google skyddar din data här. Du kan förhindra att Google Analytics används när du besöker vår Hemsida genom att ladda ner och installera det här webbläsartilläget.

Sociala mediecookies

Dessa cookies används när du delar information genom att använda dela-knappen för sociala medier eller gilla-knappen på vår Hemsida eller interagerar med vårt innehåll på eller via sociala medier som Facebook eller Twitter. Det sociala nätverket registrerar att du har gjort detta.

Insamlingen av personuppgifter gör att vi bättre kan förstå oss på besökarna som använder vår Hemsida eller våra Tjänster, var de kommer ifrån, och vad för typ av innehåll eller funktioner som är intressanta för dem.

Vi använder dessa personuppgifter för interna analytiska syften, och för att förbättra kvaliteten och relevansen av vår Hemsida och/eller våra Tjänster för våra besökare och användare.

Inaktivera cookies

Du kan vanligtvis ta bort eller neka cookies via din webbläsares inställningar. För att göra detta följer du instruktionerna i din webbläsare (vanligtvis hittar man dessa inom sektionerna ”inställningar”, ”hjälp”, ”verktyg” eller ”redigera”). Många webbläsare är förinställda att acceptera cookies fram tills du ändrar detta i inställningarna.

För mer information om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som finns i din dator eller mobila enhet och hur du hanterar och raderar dem, besök www.allaboutcookies.org.

Om du inte accepterar våra cookies, så kan vissa av funktionerna på vår Hemsida sluta fungera. Vi kommer t.ex. inte kunna känna igen din dator eller mobila enhet, vilket gör att du måste logga in på nytt varje gång du besöker vår Hemsida.

2.3 Personuppgifter som tredjepart delar med oss

Vi kan komma att få tillgång till eller ta emot dina personuppgifter från tredje part. Detta gäller exempelvis data som delas under evenemang som organiseras av TerraCycle eller tredje part. Detta kan inkludera listor med deltagare, bilder eller videoinspelningar.

2.4 Personuppgifter där vi agerar datahanterare

Vi hanterar även personuppgifter å våra kunders vägnar när vi ger support för våra produkter och tjänster. När en kund abonnerar på våra Tjänster (oavsett om detta innebär användning av frontend eller proprietärt gränssnitt från TerraCycle), så kommer vi vara de som ansvarar för vilken data som samlas in och lagras i systemen.

Du hänvisas till våra kunders Sekretesspolicys om du vill veta mer om hur sådan information hanteras av dem.

2.5 Barn

Våra tjänster riktar sig inte till barn under 16 år. Om en förälder eller förmyndare blir medveten om att deras barn har gett oss personuppgifter utan deras medgivande, så bör de kontakta oss. Om vi under insamling av personuppgifter från ett barn under 16 år blir medvetna om barnets ålder, så raderar vi sådan information från våra servrar så snabbt som rimligen är möjligt.

2.6 Känsliga personuppgifter

Vi ber dig att inte skicka, och inte avslöja, känsliga personuppgifter (som t.ex. personnummer, information om ursprung, politiska åsikter, religion eller trosföreställningar, hälsotillstånd, genetisk information, kriminell bakgrund, eller medlemskap i handelsföreningar) på eller via Hemsidan, eller på annan väg, till oss.

Om du skickar eller på annat sätt avslöjar känsliga personuppgifter till oss när du använder Hemsidan, så godkänner du att vi hanterar och använder dessa känsliga personuppgifter i enlighet med den här Sekretesspolicyn. Om du inte accepterar att vi hanterar och använder sådana känsliga personuppgifter, så ska du inte ange sådana känsliga personuppgifter på vår Hemsida.

Hur vi använder personuppgifter

För att kunna tillhandahålla våra Tjänster

Om du har ett konto eller använder våra Tjänster, så kan vi använda dina personuppgifter för att:

  • driva, underhålla, administrera och förbättra Tjänsterna;
  • kommunicera med dig angående, och hantera, ditt konto, om du har ett, inklusive skicka servicemeddelanden, tekniska notiser, uppdateringar, säkerhetsmeddelanden, och kundtjänstrelaterade och administrativa meddelanden;
  • hantera abonnemang du köpt via Tjänsterna, inklusive följa och administrera dina leveranser;
  • bättre förstå dina behov och intressen, och därigenom skapa en personlig upplevelse av våra Tjänster för dig;
  • tillhandahålla support och underhåll av Tjänsterna;
  • kommunicera med dig angående jobb som du kan ha sökt och
  • svara på dina service-relaterade frågor och feedback.

För att kommunicera med dig

Om du begär information från oss, registrerar ett konto, eller deltar i våra undersökningar, kampanjer eller evenemang, så kan vi komma att skicka marknadsföring relaterad till Företaget, vilket vi har lov att göra enligt lag.

Per automatik bör du inte få någon marknadsföringskommunikation. Om vi vill skicka marknadsföring till dig, så behöver vi först ditt explicita godkännande genom att du aktivt väljer att ta emot kommunikation. Detta kan göras på följande sätt:

  • Efter att du registrerar ett konto eller skriver upp dig för erbjudanden via e-post, har du möjligheten att checka i en ruta om du vill få uppdateringar och viktig information om TerraCycles program och relaterade PR-aktiviteter. Du kan ta tillbaka ditt godkännande när som helst.

För efterforskning och utveckling

Vi använder personuppgifter som automatiskt samlas in för att analysera trender, administrera Tjänsterna, analysera hur användare rör sig på Hemsidan, sammanställa demografisk information om vår generella användargrupp, förbättra Tjänsterna samt utveckla nya produkter och tjänster.

För att följa lagen

Vi använder dina personuppgifter på ett sätt som vi anser är nödvändigt och lämpligt för att följa gällande lagar, juridiska förfrågningar och juridiska processer, såsom att svara på stämningar eller förfrågningar från myndigheter.

Med ditt medgivande

Vi kommer be om ditt medgivande för att använda personuppgifter när detta krävs enligt lag, t.ex. när vi använder vissa cookies eller liknande teknik eller om vi vill skicka marknadsföring till dig. Om vi ber om ditt medgivande för att använda dina personuppgifter har du alltid rätt att ta tillbaka ditt medgivande när som helst genom metoder som vi anger när vi ber om medgivandet eller genom att kontakta oss via kontaktuppgifterna som anges nedan.

För att skapa anonym data

Vi kan skapa anonym data utifrån dina personuppgifter och andra individers personuppgifter vi samlat in. Vi omvandlar personuppgifter till anonym data genom att exkludera information som gör att din data kan användas för att identifiera dig, och vi använder denna anonyma data för egna syften inom lagens ramar.

För överensstämmelse, bedrägeribekämpning och säkerhet

Vi använder dina personuppgifter så som vi anser nödvändigt eller lämpligt för att (a) tillämpa villkoren som omfattar Tjänsten; (b) skydda våra rättigheter, vår integritet, säkerhet eller egendom, och/eller din eller andras; och (c) skydda, utreda och förhindra bedräglig, skadlig, oauktoriserad, oetisk eller illegal aktivitet.

För nya syften

Vi kan använda dina personuppgifter för syften som inte beskrivs i den här Sekretesspolicyn om dessa syften är lagliga och om anledningen är kompatibel med anledningen till varför vi samlar in personuppgifter. Om vi behöver använda dina personuppgifter för syften som inte är relaterade till vad som anges här, så meddelar vi dig först och förklarar de lagar som möjliggör vårt agerande.

Ändringar i dina personuppgifter

Det är viktigt att personuppgifterna vi har om dig är korrekta och uppdaterade. Vänligen informera oss om dina personuppgifter ändras under din relation med oss genom att uppdatera ditt konto eller kontakta vår kundtjänst ([email protected])

Juridisk grund för informationshantering

Vi använder bara dina personuppgifter så som lagen tillåter. Vi har ett lagstadgat åtagande att informera dig om de juridiska grunderna som dikterar hur vi använder dina personuppgifter, vilket beskrivs nedan.

Kontrakt

Att hantera information är nödvändigt för att utöva det kontrakt som utgör bestämmelserna i Tjänsterna, eller för att utföra förfrågningar du gör innan du skaffar Tjänsterna.

Legitima intressen

Informationshantering är nödvändigt för våra legitima intressen (och intressena hos tredje parter och dina intressen, och fundamentala rättigheter inskränks inte av dessa intressen), våra legitima intressen inkluderar:

·       Kundrelationer

·       Försäljningsadministrering

·       Produkthantering

·       Driftoperationer

·       Juridiska åtaganden som inkluderar att följa föreskrifter gällande penningtvätt

Vi garanterar att vi överväger och har i åtanke potentiell påverkan på dig (både positiv och negativ) och dina rättigheter innan vi hanterar dina personuppgifter för våra legitima intressens skull. Vi använder inte dina personuppgifter för aktiviteter där våra intressen åsidosätter vår inverkan på dig (om vi inte har ditt godkännande eller på annat sätt är tvingade att göra så enligt lag).

Juridiska åtaganden

Hantering är nödvändig för att följa vårt juridiska åtagande eller juridiska föreskrifter.

Medgivande

I de fall där du gett ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter för syften som; direkt marknadsföring och registrering i gratis återvinningsprogram. När vi är beroende av ditt medgivande har du rätten att dra tillbaka detta när som helst genom att göra så som anvisas i Tjänsten eller genom att kontakta oss.

När vi delar dina personuppgifter

5.1 Dotterbolag

Vi kan komma att dela dina personuppgifter med våra dotterbolag och samarbetspartners av skäl som stämmer överens med denna Sekretesspolicy.

5.2 Affärspartners

Vi kan komma att dela dina uppgifter med våra affärspartners när du registrerar dig i gratis återvinningsprogram och om de behöver kontakta dig för att slutföra registreringsprocessen. Vi kan även dela dina uppgifter med affärspartners om du har vunnit en tävling som sponsras av våra affärspartners och de behöver skicka priser direkt till tävlande. Vi kommer alltid meddela dig om när dina uppgifter samlas in för detta syfte.

5.3 Tjänsteleverantörer

IT-tjänster

Vi kan komma att tillhandahålla tredjepartsföretag och individer som administrerar och tillhandahåller Tjänsterna å våra vägnar (så som kundtjänst, lagringsfaciliteter, analytiker, e-postleverantörer, marknadsförings- och databashanteringstjänster) eller som följer upp dina förfrågningar. Vi kan, t.ex., använda Shopify för att driva vår webbutik – du kan läsa mer om hur Shopify använder dina personuppgifter här. Vi använder Google Analytics för att lättare förstå hur våra kunder använder Hemsidan – du kan läsa mer om hur Google använder dina personuppgifter här. Du kan även välja att inte dela information med Google Analytics här. Vi använder även Amazon Web Services (AWS) för att driva våra hemsidor. Personuppgifterna som anges i sektion 2.1 som samlas in av TerraCycle för användning i våra Tjänster lagras i databastjänster som erbjuds av AWS som är krypterade och ständigt uppbackade.

Dessa tredje parter kan komma att använda dina personuppgifter så som Företaget anvisar och på ett sätt som är kompatibelt med denna Sekretesspolicy, och de är förbjudna från att använda eller föra vidare dina personuppgifter för andra syften. Du kan lära dig mer om AWS säkerhetsstandarder här.

Vi kan även komma att använda dina personuppgifter för att tillhandahålla dig riktad reklam eller marknadsföring som du har gett din tillåtelse till. Lär dig mer om hur riktad reklam funkar på Network Advertising Initiatives (”NAI”) informativa avsnitt här.

Andra tjänster

Vi använder oss även av tjänster från tredjepartsleverantörer som kommer ha tillgång till data för kunder som genomför köp eller testproduktsförfrågningar. Den här informationen krävs för att kunna förbereda ordrar för leverans.

Vi använder oss även av ett flertal tjänster från fraktföretag som kommer ha tillgång till data för kunder som genomför köp eller testproduktsförfrågningar. Den här informationen krävs för att utföra leveranser av beställda produkter.

Vi använder oss även av tjänster från registrerade upphämtningsfirmor som kommer ha tillgång till data från kunder som registrerar sig i våra återvinningstjänsters. Den här informationen krävs för upphämtning av avfall.

5.4 Professionella rådgivare

Vi kan komma att dela dina personuppgifter med professionella rådgivare, såsom advokater, banker, revisorer, och försäkringsbolag, när detta är nödvändigt för att de ska kunna utföra de professionella tjänster vi använder från dem.

5.5 Foglighet med lagar och rättsväsendet; Skydd och säkerhet

Företaget kan komma att dela personuppgifter om dig med myndigheter eller representanter från rättsväsendet eller privata aktörer om detta krävs enligt lag, och överlämna sådan information såsom vi anser nödvändig och lämplig för att (a) följa gällande lagar, juridiska förfrågningar och juridiska processer, såsom att svara på stämningar eller förfrågningar från myndigheter; (b) genomdriva villkoren som omfattar Tjänsten; (c) skydda våra rättigheter, vår integritet, säkerhet eller egendom, och/eller din eller andras; och (d) skydda, utreda eller förhindra bedrägeri, skadlig, oauktoriserad, oetisk eller illegal aktivitet.

 

5.6 Företagstransaktioner

Företaget kan sälja, överföra eller på annat sätt dela delar eller hela företaget eller dess tillgångar, inklusive dina personuppgifter, i anslutning till en företagsförsäljning (eller potentiell företagsförsäljning) såsom en sammanslagning, konsolidering, ackvisition, omorganisation eller försäljning av tillgångar, eller i händelse av konkurs. Om så skulle ske åtar vi oss att utföra rimliga åtgärder för att mottagaren ska ära innehållet i denna Sekretesspolicy.

5.7 Sociala nätverkstjänster (SNSs)

Tjänsterna kan innehålla funktionen att dela saker på sociala medier. Om du väljer att göra detta, så kommer vi tillhandahålla personuppgifter till sådana sociala medier i enlighet med dina val. Du erkänner vetskap och godkänner att du ensam bär ansvaret gentemot dessa hemsidor och att det är ditt ansvar att granska användarvillkoren och sekretesspolicyn för den relevanta hemsidan eller tjänsten. Vi är inte ansvariga för: (i) tillgängligheten eller exaktheten av sådana hemsidor eller tjänster; (ii) innehåll, produkter eller tjänster på, eller tillgängligheten av, sådana hemsidor eller tjänster; eller (iii) ditt bruk av sådana hemsidor eller tjänster.

Överföring av personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet

Vänligen notera att vissa av TerraCycles dotterbolag och vissa partners och tjänsteleverantörer är belägna utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA), särskilt i länder där TerraCycle har ett kontor. En överblick av TerraCycles globala närvaro hittar du här.

Alltid när vi överför dina personuppgifter från EEA till länder som inte anses tillhandahålla ett adekvat personuppgiftsskydd av Europeiska kommissionen, kommer överföringen alltid att följa en av följande säkerhetsföreskrifter som av Europeiska kommissionen anses ge adekvat skydd av personuppgifterna, som krävs av Europeiska Unionens dataskyddsförordning:

  • landet som vi skickar personuppgifterna till kan vara godkänt av Europeiska kommissionen
  • mottagaren har signerat ett kontrakt baserat på ”modellavtalsklausuler” som godkänts av Europeiska kommissionen, där de åtar sig att skydda dina personuppgifter, eller
  • när mottagaren befinner sig i USA, kan de vara en certifierad medlem i gruppen EU-US Privacy Shield.

Under andra omständigheter, kan vi med juridisk rätt överföra dina personuppgifter utanför Europa. I alla fall, dock, så kommer samtliga överföringar av dina personuppgifter att följa gällande dataskyddslagar.

Dina val

Få åtkomst till, uppdatera, korrigera eller radera dina personuppgifter

Alla som har ett konto hos Företaget kan granska, uppdatera, korrigera eller radera personuppgifterna på deras konto genom att logga in på kontot. Alla som har ett konto hos Företaget kan även kontakta oss för att utföra det ovan nämnda, eller om du har särskilda förfrågningar eller funderingar.

Omdömen

Om du gett oss tillåtelse att lägga upp ett omdöme på vår Hemsida, men vill uppdatera det eller radera det, vänligen kontakta oss.

Om man inte vill dela sina personuppgifter

Vi är bundna av lag att samla in dina personuppgifter, eller när vi behöver personuppgifter för att kunna tillhandahålla tjänsten till dig. Om du inte tillhandahåller personuppgifter när du blir ombedd om detta (eller om du senare ber att få dessa raderade), så kan vi inte tillhandahålla dig Tjänsterna och kan behöva stänga ditt konto. Vi kommer berätta för dig vilka personuppgifter du måste ange för att kunna använda Tjänsterna genom att hänvisa till att informationen krävs i Tjänsterna eller på liknande sätt. Likaså kan du behöva ange särskilda personuppgifter om du vill delta i tävlingar, undersökningar, eller om du vill kontakta vår kundtjänst ([email protected]) med klagomål eller förfrågningar. Vi informerar dig när sådana personuppgifter krävs.

Säkerhet

Vi vidtar flera organisatoriska, tekniska och fysiska åtgärder för att skydda personuppgifterna vi samlar in, både under överföringen och efter att vi mottagit dem. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till:

  • Tvinga API:s (REST och Pub/Sub) att arbeta över krypterade portar (HTTPS och TLS).
  • Datakryptering mellan tjänster inom de cloudbaserade systemen som används av TerraCycle.
  • Filkryptering över filservrar.
  • Strikt begränsad åtkomst i produktionsmiljöer.

Dock så kan ingen säkerhet garanteras till 100%, och vi kan inte garantera att dina personuppgifter är helt säkra. Vi följer gällande lagar och föreskrifter som kräver att vi meddelar dig när dina personuppgifter kan ha komprometterats som ett resultat av brister i våra säkerhetsåtgärder.

 

Annan viktig sekretessinformation

Tredjepartshemsidor och tjänster

Tjänsten kan innehålla länkar till andra hemsidor och tjänster. Dessa länkar är inte en påskrift, autentisering eller representation av att vi samarbetar med denna tredjepart. Vi utövar ingen kontroll över tredjepartshemsidor eller tjänster, och vi är inte ansvariga för deras handlingar. Andra hemsidor och tjänster följer andra regler gällande användning och delning av personuppgifter som du uppger till dem. Vi uppmuntrar att du läser andra hemsidors sekretesspolicys när du besöker dem och använder deras tjänster.

Användargenererat innehåll

Vi kan komma att tillgängliggöra på våra Hemsidor, eller länka till, funktioner som låter dig dela information online (t.ex., på forum, chatter, fildelning, events, etc.). Var uppmärksam på, när du frivilligt delar personuppgifter online, att informationen blir offentlig och kan samlas in och användas av andra. Vi har ingen kontroll över, och tar inget ansvar för, användning, förvaring eller spridning av sådana offentliggjorda personuppgifter. Genom att publicera personuppgifter online i offentliga forum kan du få ovälkomna meddelanden från andra parter.

 

Datalagring

Vi lagrar inte personuppgifter längre än vad vi tillåts göra enligt lag, och så länge som är nödvändigt av relaterade hanteringsskäl. Lagringsperioden beror på vilken typ av personuppgifter det gäller, dessas syften, och gällande lagar. Därav varierar längden beroende på vilken information det gäller.

Generellt lagrar vi dina personuppgifter under tiden du använder våra Tjänster eller så länge vi har en anledning att göra detta, och därefter, så länge vi måste och tillåts göra detta enligt lag.

Vi raderar personuppgifterna efter ovan nämnd lagringsperiod eller när du ber oss radera dina personuppgifter, om detta är möjligt.
 

Dina rättigheter

 

Rätten att informeras. Du har rätten att informeras. Vi informerar dig om anledningarna till varför vi hanterar din data, när vi första gången kontaktar dig.

Rätten till åtkomst. Du har rätten att få bekräftelse från oss huruvida dina personuppgifter hanteras eller inte, och, om så är fallet, har du rätten att begära och få åtkomst till dina personuppgifter.

Rätten att dra tillbaka medgivande. När vi har bett om ditt medgivande för att hantera dina uppgifter, kan du dra tillbaka detta medgivande när som helst genom att kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan. Om du inte längre vill få våra reklammeddelanden, kan du även när som helst använda ”Sluta prenumerera”-länken längst ner i sådana mejl. Att dra tillbaka ditt medgivande kan leda till begränsningar i våra Tjänster.

Rätten till korrigering. Du har rätten att begära att vi rättar inkorrekta personuppgifter och du har rätten att tillhandahålla kompletterande information för att korrigera inkorrekta personuppgifter.

Rätten att invända. I vissa fall har du rätten att invända till hantering av dina personuppgifter, inklusive data relaterad till profilering. Du har även rätten att invända till fortsatt hantering av dina personuppgifter i de fall som sådan data har använts för direkt marknadsföring. Vi kommer då inte längre att hantera dina personuppgifter om vi inte har tvingande legitima skäl till att göra så, och om dessa skäl väger tyngre än dina rättigheter, eller av juridiska skäl.

Rätten att begränsa hantering. Du har rätten att begära att vi begränsar hanteringen, under en viss period och/eller i särskilda situationer, t.ex. efter du begärt bekräftelse av korrektheten av personuppgifter, eller när du bestridit korrektheten, eller för att förhindra att vi raderar personuppgifter när personuppgifterna inte längre behövs av oss, men fortfarande krävs för juridisk talan, eller när vår hantering av uppgifterna är olaglig. Begränsningar i hantering kan leda till begränsningar gällande hur du kan använda våra Tjänster.

Rätten till dataöverföring. Du har rätten att få de personuppgifter vi har registrerade om dig i ett strukturerat format och du har rätten att (låta oss) överföra sådana personuppgifter till en extern kontrollant.

Rätten till radering. Du har rätten att få personuppgifter vi hanterar om dig raderade från våra system om personuppgifterna inte längre är nödvändiga för relevanta syften, om vi olagligen har hanterat persondata eller om du har nekat till medgivande för direkt marknadsföring. Du har dessutom rätten att radera information om du drar tillbaka medgivande eller inte instämmer med vår hantering som angetts ovan, om vi inte har legitima skäl till att inte radera personuppgifterna. Det kan uppstå fall där vi inte omedelbart kan radera alla kopior från våra servrar och backup-system efter det att aktiv data har raderats. Sådana kopior ska raderas så snabbt som rimligen är möjligt.

Rätten att inte vara föremål för automatiserat individuellt beslutsfattande. Du har rätten att inte vara föremål för ett beslut som enbart baserats på automatiserad hantering.

Rätten till klagomål.

Vi hoppas att vi kan uppfylla alla förfrågningar du har om hur vi hanterar dina personuppgifter. Om du har några invändningar om hur vi hanterar din data, så kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna som anges nedan. Om du har invändningar som inte har behandlats, så har du även rätten att kontakta din lokala dataskyddsmyndighet. Vi hoppas att detta inte kommer vara nödvändigt, och vi vill försäkra dig om att vi kommer göra vårt yttersta för att lösa alla problem du kan tänkas ha med oss. Gå till www.datainspektionen.se för att veta mer.

Kontaktuppgifter

Om du vill utöva någon av dina rättigheter som nämns ovan, eller om du har frågor eller klagomål om den här policyn eller hur dina personuppgifter hanteras, vänligen kontakta oss på något av följande sätt:

Brev: [email protected]

Policyuppdatering

Den här Sekretesspolicyn uppdaterades senast i februari 2019.